Jadranje TriTim Challenger

Objava
| 17.10.2011 |


Že dolgo smo imeli v mislih jadranje z našo staro ekipo. Sredi oktobra, ko smo že skoraj zamudili sezono čarterskih najemov, smo se s pretežno znano ekipo odpravili do Šibenika, kjer smo prevzeli našo "Krbelo".

Ko sta prispeli še ekipi drugih dveh jadrnic, smo skupaj odjadrali do Maslinice na Šolti, barke sredi zaliva zasidrali, ter navezali skupaj. Skiperji so zaradi tega in vetrovne noči pogrešali mirni spanec. 

Naslednji dan smo mokri in slani od razburkanega morja prispeli do Trogira, kjer smo obiskali mesto in se zadržali dolgo v noč, ali je bilo že jutro? 

Tretji dan se je bilo potrebno vrniti bližje izhodišču, zato smo se odločili za obisk ekipi že znanih Kaprij, kjer smo lakoto potešili "Kod Kate".

Četrti dan nam je veter na poti do domače marine nudil še zadnje jadralske užitke. Na ustju Šibeniškega kanala smo obiskali trdnjavo Sv. Nikole in vrnili barko, takšno kot smo prevzeli. 

Hvala Skiperju za adrenalinsko jadranje, hvala ekipi za vinčanje in brezhibne obrate, hvala organizatorju, hvala šoferju za varnost na cesti. Še se bomo srečali.