RRI projekt PWA aplikacija

RRI projekt razvoja nove generacije aplikacij v okviru Javnega razpisa “SPODBUDE ZA RAZISKOVALNO RAZVOJNE PROJEKTE NOO”

V okviru Javnega razpisa “SPODBUDE ZA RAZISKOVALNO RAZVOJNE PROJEKTO NOO” se izvaja RRI projekt razvoja nove generacije aplikacij.

Projekt PWA aplikacije vključuje uporabo inovativnih tehnologij, komercializacija le-tega pa bo pomogla k pozitivnemu premiku RS na Evropskem inovacijskem indeksu in Indeksu digitalnega gospodarstva in družbe. Projekt se izvaja v okviru ukrepa Mehanizma za okrevanje in odpornost, ki ga financira Evropska unija – NextGenerationEU.

TRAJANJE: 01/2023 – 01/2025

Projekt posega na področje spletnih strani, aplikacij in interneta stvari (IOT), ki so znotraj internetnega omrežja dosegljivi preko spletnih strežnikov. Z razvojno raziskovalnim projektom za razvoj PWA aplikacij nameravamo preko inovacij in uporabe modernih tehnoloških trendov povečati energetsko učinkovitost spletnih strani in aplikacij preko zmanjšanja potreb po strežniških virih.

Cilj je narediti razvoj spletne aplikacije, ki bo delovala na vseh operacijskih sistemih in vseh mobilnih napravah, bo dosegla hitrejše odzivne čase in hitrost delovanja, obenem pa bo porabila bistveno manj energije v primerjavi s tradicionalnimi pristopi razvoja spletnih strani in aplikacij. To bo rezultiralo v prihrankih električne energije in zmanjševanju ogljičnega odtisa.

VREDNOST PROJEKTA: 498.809,70 EUR
VREDNOST SOFINANCIRANJA: 299.285,79 EUR

Konzorcijski partner: Optiweb d.o.o.